Yogablogg om Yogaliv - för hälsa och utveckling

Yogablogg om Yogaliv - för hälsa och utveckling

Följ våra yogaäventyr!

Yogaakademien anordnar yogakurser och yogaresor i Sverige, Indien, Italien & Spanien...

Yoga & Skidåkning på Långbergets Sporthotell 2016

Yoga & SkidåkningPosted by Helena 2015-11-21 15:28:06

kurs 1: 25-28 februari 2016
kurs 2: 10-13 mars 2016

Vintern 2016 ger vi fler chansen att få uppleva denna härliga kombination med Yoga & Skidåkning vid Långbergets Sporthotell som ligger högt upp bland bergen mitt i den nordvärmländska naturen. Den höga höjden 630 meter över havet medför en fantastisk utsikt över såväl dalar som fjäll! I centrum den här helgen står kroppen och själens välbefinnande. Med hjälp av yoga och skidåkning finner vi balans mellan kropp och själ. Det blir en inre och yttre upplevelse i den vackra värmländska naturen. Vi utövar yoga morgon och sen eftermiddag/kväll för att däremellan njuta av skidåkning i fantastiska skidspår. Kan det bli bättre? Här på Bloggen och Facebook kan du läsa och se foton från våra tidigare yoga & skidåkningshelger.

Teknikträning för längdskidåkning ingår

I helgkursen ingår även en timmes teknikträning för längdskidåkning – kanske något för både nybörjaren och den som vill förbättra sin skidåkning inför t ex Tjejvasan eller Vasaloppet.

Yoga morgon & em/kväll

Vi kommer att jobba med rörelser för balans, rörlighet och styrka. Allt med andetaget i fokus. Andetaget som är vår barometer och guide i yogan och ger oss både energi samt leder oss mot närvaro och stillhet. Andetaget som styr rörelserna och ju längre andetag du får desto långsammare går rörelserna. Vi utövar yoga morgon och em/kväll. Kursen passar både vana och nya yogautövare.

Läs mer om kursen här

www.yogaakademien.se

foto: Yogaakademien

  • Comments(0)//yogablogg.yogaakademien.se/#post640

Bilder från Yoga & Skidåkning 2015-03-19--22

Yoga & SkidåkningPosted by Helena 2015-03-22 10:55:44

Bilder från Yoga & Skidåkningskursen vid Långbergets Sporthotell 2015-03-19--22

foto: YogaAkademien  • Comments(2)//yogablogg.yogaakademien.se/#post578

Yoga & Skidåkning: Härliga dagar vid Långbergets Sporthotell

Yoga & SkidåkningPosted by Helena 2015-03-22 10:51:36
Årets andra yoga & skidåkningshelg vid Långbergets Sporthotell är slut och vi har haft härliga dagar här uppe på berget. Deltagarna som är från hela Sverige, alla med olika erfarenhet av yoga och skidåkning, hoppades på vinter, snö och härliga skidspår. Och efter fredagens snöande så vaknade vi igår till strålande sol, klarblå himmel och milsvid utsikt. Helt ljuvligt med rymd! Med nypreparerade skidspår var skidåkningen en njutning och det fanns gott om utrymme för att träna på teknikerna som skidläraren Bengt-Åke lärde ut i fredags.

Vi har också hunnit med vallalektion, chokladprovning med Marie från Naturpralinen och självklart yoga. Fokus vid morgonklasserna har varit att väcka kroppen och förbereda inför dagens skidåkning och vid kvällsklasserna att mjuka upp trötta och stela muskler – allt med andetaget i fokus. Vi har pratat om yogans filosofi, provat meditation och olika andningsövningar. Allt för att få fokus och närvaro. Att vara här och nu. Att kunna återkoppla till naturen här uppe på Långberget. Att tyst glida fram i skidspåret och njuta av tystnaden, lugnet, solen, himlen, gnistrande snö och den friska luften…

Tack alla som var med och gjorde kursen så fantastisk och rolig. Alla skratt och all värme som ni ger. Så roligt att nya deltagare hittar hit och underbart att flera återkommer!

Nu ska vi sätta datum för yoga & skidåkningskurserna 2016. Och i sommar väntar yoga & vandring & paddlingskurserna!


Kram Helena


www.yogaakademien.se

www.langberget.se  • Comments(2)//yogablogg.yogaakademien.se/#post577

Vinter och snö på Långberget!

Yoga & SkidåkningPosted by Helena 2015-03-19 22:36:32
Lämnade våren i Karlstad och har kommit till vintern uppe vid Långbergets Sporthotell. Årets andra yoga & skidåkningskurs har startat!

foto: Yogaakademien
www.yogaakademien.se
www.langberget.se

  • Comments(2)//yogablogg.yogaakademien.se/#post576

Platser kvar till yoga & skidåkning 19-22 mars!

Yoga & SkidåkningPosted by Helena 2015-03-13 10:54:03

Ser fram emot nästa yoga & skidåkningshelg 19-22 mars på Långbergets Sporthotell.

Det finns några platser kvar! Bokning görs direkt till Långbergets Sporthotell på 0564-260 50 eller via e-post bokning@langberget.se

Hoppas vi ses!

/Helena

www.yogaakademien.se

www.langberget.se  • Comments(0)//yogablogg.yogaakademien.se/#post573

Yoga & Skidåkning - MAGISKT!

Yoga & SkidåkningPosted by Helena 2015-02-22 13:25:35

Yoga & Skidåkningshelgen vid Långbergets Sporthotell är slut för den här gången. Sista dagen vaknade vi till ett vackert snölandskap med frostklädda träd. Magiskt!

Deltagarna återvände vid lunchen från skidåkningen med leenden på läpparna och rosiga kinder. Och kommentarerna är att Yoga & Skidåkning är ett fantastiskt koncept – och att de kommer tillbaka.

Yogaklasserna har utvecklats under kursens gång och det är en underbar känsla när lugnet sänker sig i rummet. När alla är fokuserade på andetag och rörelse, på att jobba i sin takt och locka andetag och rörelse att bli längre och mjukare. Morgonklasserna som väcker kroppen och förbereder inför dagens skidåkning, och kvällsklasserna som sträcker ut trötta muskler och stillar sinnet.

Tack till alla som var med och gjorde Yoga & Skidåkningshelgen så härlig! Om du inte fick plats på den här kursen så finns det några platser kvar till nästa Yoga & Skidåkningskurs den 19-22 mars.

Vi ses snart igen!

/Helena

foto: YogaAkademien
www.yogaakademien.se
www.langberget.se  • Comments(0)//yogablogg.yogaakademien.se/#post570

Yoga & Skidåkning: skidåkning i strålande sol!

Yoga & SkidåkningPosted by Helena 2015-02-20 16:37:36

Årets första Yoga & Skidåkningshelg vid Långbergets Sporthotell är fullbokad och den har lockat deltagare från hela Sverige. Alla med olika erfarenhet av yoga och längdskidåkning. En härlig blandning!

Efter morgonens yogaklass kunde de som var intresserade få en vallningslektion innan grupplektionen med teknikträning. Med underbar inlevelse och stor skicklighet gav skidläraren Bengt-Åke både den erfarna skidåkaren och nybörjaren värdefulla tips. Allt för att förbättra skidåkningen och jag tror att de flesta fick en aha-upplevelse! Det var i varje fall med glada leenden och om än något trötta elever som tackade Bengt-Åke för lektionen. Det är jobbigt att nöta teknik utan stavar! Sedan bar det ut i spåren för att på egen hand finslipa det man lärt sig. Och det gick fort i spåren idag!

Om en liten stund väntar kvällens yogaklass, och jag tror att det blir skönt att få mjuka upp och sträcka trötta muskler från skidåkningen!

foto: YogaAkademien

www.yogaakademien.se

www.langberget.se  • Comments(0)//yogablogg.yogaakademien.se/#post569

Härligt att vara tillbaka på Långberget!

Yoga & SkidåkningPosted by Helena 2015-02-20 16:18:59

Tillbaka uppe vid Långbergets Sporthotell och startat årets första yoga & skidåkningskurs. Härligt att vara här igen och att träffa både nya och återvändande deltagare ♥

www.yogaakademien.se

www.langberget.se  • Comments(0)//yogablogg.yogaakademien.se/#post568

Härligt go känsla i kroppen

Yoga & SkidåkningPosted by Helena 2014-03-23 18:53:04
Lämnar snöiga Långberget med en härligt go känsla i kroppen :-). Tack för den här gången - vi ses i sommar igen!

  • Comments(0)//yogablogg.yogaakademien.se/#post471

Yoga & Skidåkning: underbar skidåkning

Yoga & SkidåkningPosted by Helena 2014-03-21 14:48:56

Det är härligt att vara tillbaka här uppe vid Långbergets Sporthotell för årets andra yoga & skidåkningshelg, som lockat deltagare från hela Sverige.

Vid morgonens yogaklass jobbade vi med balans och fokus som förberedelse inför dagens skidlektion – teknikträning med duktiga skidlärarna Bengt-Åke och Johannes. Och i strålande solsken, några plusgrader och milsvida utsikt över bergen kan man inte göra något annat än njuta!

Hörs snart igen!
/Helena & Co

www.yogaakademien.se
www.langberget.se

  • Comments(0)//yogablogg.yogaakademien.se/#post470
Next »